Cardio


 Trainen op een fietstrainer of crosstrainer is een uitstekende aërobe training .Het basisidee is een voldoende lichte training die langere tijd kan worden volgehouden.

Deze training bevordert het zuurstof- opnamevermogen van het lichaam, waardoor ook het uithoudingsvermogen en de conditie verbeteren. Het menselijk vermogen tot het verbranden van vet is afhankelijk van dit zuurstofopnamevermogen.

 

Aërobe training moet plezierig zijn. Een beetje transpireren mag,maar buiten adem raken niet. Tijdens een oefening moet u gewoon een gesprek kunnen voeren .

Door minstens drie keer per week 30 min. te trainen, bouwt u een basisconditie op die u vervolgens onderhoudt door enkele keren per week te trainen.Vervolgens kunt u uw conditie eenvoudig verbeteren door het aantal trainingen op te voeren,

Omdat een zware training voor mensen met overgewicht belastend kan zijn voor hart en bloedvaten is het verstandig te beginnen met een langzame pedaalslag met geringe weerstand.Naarmate de conditie toeneemt , kunnen snelheid en weerstand geleidelijk worden opgevoerd.

Wat uw doel, uw streven ook met het trainen is, u bereikt het beste resultaat door te trainen op een  niveau dat u aan kunt. Daar helpen en adviseren wij u graag bij.

De crosstrainer en fietstrainer zijn een goede aanvulling op het Slenderen en de Powerplate en andere activiteiten binnen het Bewegings- en afslankinstituut Lilian in Boxmeer.